La 1 februarie compania Limagrain Moldova a organizat o reuniune cu distribuitorii săi la care au fost invitați și au participat specialiști și experți de la compania mamă –Limagrain Europe.
Evenimentul a avut ca obiectiv primordial familiarizarea partenerilor locali cu noutățile Companiei.
Vitalie Gorincioi, director general Limagrain Moldova a inaugurat această întrunire cu un cuvânt de mulțumire colegilor de peste hotare, precum și numeroșilor parteneri locali.
Organizăm aceste seminare cu scopul de a informa și a ajuta producătorii să facă cea mai bună alegere. În anul curent, Limagrain va prezenta noi hibrizi, care vor corespunde cerințelor expuse de producători, cât și posibilităților financiare ale acestora. Principiul Limagrain este că orice hibrid nou inclus în portofoliul Companiei trebuie să dispună de productivitate dar și să fie rezistent la bolile care sunt specifice pentru cultura respectivă și să reziste la stresurile hidrice care se înregistrează frecvent în țara noastră, sau la înghețurile tardive. Compania Limagrain este partenerul producătorilor nu doar pentru un sezon de producere, ci pentru un timp mai îndelungat în care să reușim să devenim parteneri de încredere”, a specificat Vitalie Gorincioi.
Frederic Arboucalot, director executiv adjunct Limagrain Europe a menționat: „Limagrain este una dintre cele mai mari patru companii producătoare de semințe din lume. În sezonul agricol 2016-2017 am avut o creștere semnificativă a volumului de semințe comercializate în toată lumea. În 2018, ne dorim o creștere continuă, în special la culturile de mazăre și rapiță. Pe parcursul ultimilor ani, în industria de producere a semințelor au fost realizate schimbări majore. S-a observat o tendință de a combina semințele și pesticidele. Limagrain va rămâne, și în continuare, o Companie care produce și comercializează doar semințe. Limagrain Europe aparține fermierilor, suntem alături de fermieri și lucrăm pentru fermieri”
În cadrul acestui seminar a fost prezentată tehnologia HYDRANEO, care este un program de cercetare de ultimă generație și care îmbină un soft și un număr de hibrizi rezistenți la secetă. După cum a menționat Karoly Kupi, manager dezvoltare porumb Europa Centrală, Est și Sud, putem spune ca un hibrid este sau nu rezistent la secetă numai în urma multiplelor testări în câmp în condiții de stres hidric. Nu exista o genă care ar asigura această rezistență, după cum afirma unii specialiști. HYDRANEO este o abordare inovatoare care vizează analiza factorilor agricoli (sol, bune practici agricole…) și care le îmbină cu datele meteorologice pentru a ajuta agricultorii în a lua cea mai bună decizie pentru creșterea performanței.
Mai multe detalii foto și video pe www.agrobiznes.md.